Team ISTDP-House

José Verpoort    

Mijn naam is José Verpoort. Ik ben opgeleid tot psychiater bij het toenmalige Deltaziekenhuis te Rotterdam. Na enkele jaren als psychiater gewerkt te hebben, heb ik mij gespecialiseerd in klinische psychotherapie, nog weer later heb ik de opleiding tot  ISTDP therapeut gevolgd en mag mij ondertussen ook opleider en supervisor noemen. Deze methode past helemaal bij mij: direct en confronterend waar nodig en steunend waar mogelijk. Al 14 jaar pas ik deze methode toe in individuele behandelingen en in een groepssetting. Beide met veel plezier. Vooral omdat elke patiënt een eigen verhaal heeft en eigen patronen ontwikkeld heeft en je dus steeds een op de persoon toegesneden aanpak bedenkt, passend binnen de ISTDP kaders, maar het plezier komt vooral door de resultaten die deze behandeling heeft op mensen: zien hoe een vaak totaal vastgelopen leven weer aan de praat raakt en de levensvreugde zienderogen toeneemt, maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga.

 

Kees Cornelissen

Mijn naam is Kees Cornelissen. Na mijn studies werkte ik een aantal jaren in diverse psychiatrische instellingen. Als psychotherapeut werkte ik 32 jaar op de Viersprong en in eigen praktijk waarvan 25 jaar met ISTDP. Inmiddels ben ik hoofd-opleider en supervisor voor ISTDP  International en ISTDP Nederland en begin ik in dit jaar 2018, een nieuwe praktijk samen met het team ISTDP-House.Ik hoop daarmee de ISTDP een eigen huis te kunnen geven voor Nederland en voor al die mensen die een intensieve vorm van behandeling zoeken voor hun problemen

  

Els van Meldert

Mijn naam is Els Van Meldert. Ik werk al jaren, als klinisch psycholoog/psychotherapeut-systeemtherapeut, met veel plezier en enthousiasme met jongeren, volwassenen en gezinnen.  Een rode draad in mijn werk is, steeds opnieuw, samen op zoek te gaan naar ieders veerkracht en krachten in het systeem.  Vanuit mijn ervaring als Multi-Systeem-Therapie Supervisor heb ik geleerd om te blijven geloven in verandering en mogelijkheden.  In mijn behandelingen gebruik ik ook, waar nodig, EMDR.

    

Jan Nederveen

Mijn naam is Jan Nederveen. Beeldend therapeut. In de beeldende therapie werkt u op non-verbale wijze met behulp van o.a. krijt, verf, klei en foto’s. Met beeldend vormgeven en ervaringsgericht werken, help ik u uw gevoelens te onderkennen en hieraan uiting aan te geven.

 

Farida Zarouali

Bij mij, systeemtherapeut, kun je terecht voor gezins-en relatietherapie. Als koppel of gezinslid kan je om heel uiteenlopende redenen de behoefte voelen om hulp te zoeken bij een systeemtherapeut. Bij systeemtherapie wordt er naast de emoties, het gedrag en de gebeurtenis ook rekening gehouden met de context van je gezin en relatie. Het systeem en de relaties waarin de cliënt zich bevindt worden centraal gesteld. De wisselwerking tussen de cliënt en de omgeving heeft vaak veel invloed op het gedrag, emoties en de gehele persoonlijkheidsvorming. In de gezins-of relatietherapie gaan therapeut en cliënt samen aan de slag met deze context.

 

Tamara Parren

Als sociotherapeut ben ik vaak het eerste aanspreekpunt binnen het ISTDP-house. Ik geef verbale therapieën, maar ben ook aanwezig bij bv de lunch. In groepsverband onderzoeken we gevoelens, gedachten, interacties en gebeurtenissen. We maken de koppeling van hetgeen wat in de therapie gebeurt naar thuis. Maar ook het neerzetten van structuur, duidelijkheid en veiligheid hoort bij mijn vak.  

Mijn werkervaring ligt binnen de GGZ en jeugdzorg, waarvan ik de laatste jaren als sociotherapeut en gezinstherapeut werkzaam ben geweest. 

 

 Ellen van Lierop

Mijn naam is Ellen van Lierop. In mijn leven heb ik verschillende functies in diverse werkvelden uitgeoefend. Verder heb ik een aantal studies gevolgd waaronder SPH en Culturele Antropologie (propedeuse). Met alle ervaring en kennis die ik heb opgedaan kijk ik met een open blik naar de mens en zijn achtergrond. Vanuit deze basis help ik u in een groepssetting om uw kracht te zoeken/voelen van waaruit een verandering kan plaatsvinden. De ISTDP-methode waarin dit op een dynamische en intensieve manier gebeurt, sluit goed aan bij mijn visie. 

Martine de Ruiter

Ik ben beeldend therapeut.  Ik bied ervaringsgerichte behandeling aan via beeldend vormgeven. Na het behalen van mijn diploma vond ik een bij GGZ-WNB, waar ik tot op heden met plezier mijn beroep uitoefen.

Veranderingsgerichte intensieve behandeling in groepen doe ik het liefst. Dat leidde tot de keuze om vanaf 2019 een aantal uur per week te werken bij  ISTDP-House.

Beeldend werken maakt je zichtbaar en toont de keuzes die je maakt. Het biedt je de mogelijkheid om te ervaren en gevoelens tot expressie te brengen, nieuwe inzichten op te doen en nieuwe vaardigheden uit te proberen. Het is mijn professie om materiaal, technieken en opdrachten aan te bieden die aansluiten bij je proces en je mee bewust te maken van vermijding en emoties.

Clara Shapiro-Koss

Psychiater  geboren 11-3-1982 , AGB code; 03308531 Huidige functie Tevens werkzaam als psychiater bij GGZ Delfland, locatie Delft. Polikliniek Volwassenen.

 

Vicky Weel

Mijn naam is Vicky Weel. Na mijn opleiding tot arts ben ik als basisarts begonnen met werken in de Psychiatrie. Het vak greep me en ik startte de opleiding tot Psychiater bij GGZ Breburg. Gedurende de opleiding merkte ik echter dat mijn hart ligt bij de psychotherapie. Ik stopte met de opleiding tot Psychiater en ben als ZZP’ er gaan werken, onder andere bij ISTDP-house als assistent psychotherapeut.