
U vindt op deze pagina de volgende informatie
Communicatie met de patiënt
Aanmelding
Aanmeld formulier
Wachtlijst informatie
Patiënten ervaringen
Hier vindt u enkele ervaringen van patiënten van ISTDP-House
Annuleren
No show
Wat als u een afspraak zonder reden verzaakt of wilt verzetten?
Crisis
Dossier
Uw dossier
Van uw behandeling worden aantekeningen bijgehouden in een dossier. Dit dossier is voor derden niet toegankelijk. U hebt recht op inzage in, en kopieën van uw dossier. Desgewenst kunt u uw dossier laten vernietigen. Het dossier dient tenminste 20 jaar bewaard te worden, tenzij u dat anders wenst en schriftelijk aan ons kenbaar maakt. Het is aan elke behandelaar/medewerker van ISTDP-House toegestaan om in uw dossier te lezen en te schrijven vanwege de behandeling waaraan zij met u samen werken aan uw herstel. Dit is opgnomen in ons privacy protocol. U kunt dit vinden onderaan elke pagina van deze website
Privacy
Uw privacy is gewaarborgd; onze praktijk heeft alle regels behorend bij de AVG doorgevoerd.
Het wettelijk vereiste privacy- en klachtreglement, is van kracht. Op aanvraag kunt u dit inzien. Bij intake ontvangt u van ons een klantnummer en een code om veilig mee te communiceren
Wat u in de behandeling vertelt is strikt vertrouwelijk. Binnen de behandelstaf wordt uiteraard besproken wat in de diverse therapieblokken is gebeurd.
Standaard informeren wij uw huisarts nl.: na 4 maanden behandeling, na afronden van de behandeling, als de behandeling door u wordt afgebroken nadat het behandelplan is vastgesteld en bij beëindiging van uw behandeling. Bij de intake gaf u hiervoor toestemming, u kunt uw toestemming om de huisarts te informeren altijd intrekken, dit dient schriftelijk te gebeuren.
Voor elke andere berichtgeving of overleg met andere behandelaren wordt vooraf uw toestemming gevraagd.
ROM
Tevredenheidsmeting
ISTDP-House vraagt u om een tevredenheidmeting in te vullen. Na beëindiging van module 2 en aan het eind van de gehele behandeling kunt u de vragenlijst betreffende tevredenheid openen en invullen. Wij verzoeken u vriendelijk om aan het patiënt tevredenheid- onderzoek mee te doen.
Routine Outcome Measurement (R.O.M.)
Bij de intake wordt aan u gevraagd of u mee wilt doen aan het Routine Outcome Measurement (R.O.M.). ISTDP-House acht het van belang om de behandeling continu te volgen en de effecten te meten tijdens en nadat het behandelproces is afgesloten. Het doel is om de behandeling te optimaliseren en wetenschappelijk te onderbouwen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de beroepsverenigingen (de LVVP, NVvP, NVP). De metingen vinden plaats door middel van het invullen van een aantal vragenlijsten.
De aanmelding geschiedt digitaal via het aanmeldingsformulier op de website
Wij streven ernaar om binnen 14 dagen na aanmelding een eerste contact met een medewerker van ISTDP-House plaats te laten vinden. In dit gesprek wordt samen met u nagegaan of intake een zinvolle volgende stap kan zijn, en hoe uw verzekering is opgebouwd. Dit is een oriënterend gesprek.
Het oriënterend gesprek is een service van ISTDP-House. om te helpen voorkomen dat een eenmaal opgestarte intake niet uitmondt in behandeling bij ISTDP-House. Dit gesprek is ook noodzakelijk om u te informeren over de mogelijke gevolgen die het contractvrij werken waarvoor ISTDP-House heeft gekozen, voor u kan betekenen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Op grond van dit gesprek ontstaat er geen recht op behandeling/zorg en wordt u dus niet in zorg genomen. Uw behandeling begint bij de intake. de verantwoordelijkheid voor uw behandeling ligt daarom op dat moment nog bij uw huisarts en/of verwijzer.
Tijdens dit contact wordt de geschatte wachttijd voor intake besproken en de procedure uitgelegd. Er is geen wachttijd tussen intake en behandeling
Hierop aansluitend worden er met u afspraken gemaakt betreffende het vervolg van uw aanmelding, intake of doorverwijzing.
Voorafgaand aan het eerste intakegesprek krijgt u een klantnummer en wachtwoord toegestuurd. Vanaf dat moment kunt u via uw persoonlijke account in deze website veilig communiceren betreffende uw aanmelding en therapievraag.
Uw aanmelding via het aanmeldingsformulier geldt als aanmelding voor behandeling. Bij aanmelding voor behandeling kunt u te maken krijgen met een wachtlijst.
Contra-indicaties
Er zijn omstandigheden die voor ons doorslaggevend zijn en behandeling in onze instelling kunnen verhinderen. Ook deze informatie is van belang voor u om te kunnen beslissen of behandeling met ISTDP therapie aangewezen is. De contra-indicaties die wij gebruiken zijn de volgende: acute suicidaliteit/psychose (ook in de voorgeschiedenis)/justitieel verleden/verslaving, middelengebruik/antisociale problematiek/beschadiging van derden/beperkingen in de gewetensontwikkeling/belemmerende somatiek/zwakbegaafdheid/ernstige vormen van ongecontroleerde zelfbeschadiging/ondergewicht; BMI<19/acute psychosociale crisis.
Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.
Wachtlijstprocedure; In geval van een wachtlijst geldt de volgende procedure : het is door de aard van de werkzaamheden in een psychotherapiepraktijk niet altijd mogelijk om u een concrete aanduiding te bieden over de actuele wachttijd aangezien elke therapie een eigen tijdsverloop kent dat niet van tevoren vaststaat. U ontvangt echter, indien er sprake is van een wachttijd, na oriëntatie bericht zodra er gestart kan worden met de intakeprocedure. De intake-wachttijd bedraagt langer dan 6 weken. Tussen intake en start behandeling is geen wachttijd van toepassing
Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Wij voldoen doorgaans aan deze normen, afwijkingen zijn echter mogelijk als er veel aanmeldingen zijn
De actuele wachttijden zijn;– 3 weken voor het oriënterend gesprek–,– 6 maanden voor start intake– (geactualiseerd op 28.6.2022)
Ervaring 1:
In geval van een wachtlijst geldt de volgende procedure : het is door de aard van de werkzaamheden in een psychotherapiepraktijk niet altijd mogelijk om u een concrete aanduiding te bieden over de actuele wachttijd aangezien elke therapie een eigen tijdsverloop kent dat niet van tevoren vaststaat. U ontvangt echter, indien er sprake is van een wachttijd, na oriëntatie bericht zodra er gestart kan worden met de intakeprocedure. De intake-wachttijd bedraagt langer dan 6 weken. Tussen intake en start behandeling is geen wachttijd van toepassing
Ervaring 2:
Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Wij voldoen doorgaans aan deze normen, afwijkingen zijn echter mogelijk als er veel aanmeldingen zijn
Zegt u de afspraak 24 uur of langer voor aanvang van de afspraak af dan ontvangt u daarvoor geen rekening. Als u de afspraak niet binnen de gestelde tijd afmeldt, dan kunnen de kosten van de volledige sessie bij u in rekening gebracht worden. In geval van overmacht zal dit normaliter niet gebeuren.
U komt niet op uw afspraak (no show)
Medicatieadvies Het is natuurlijk altijd mogelijk, dat u tijdens de behandeling heftige gevoelens gaat ervaren waar u hulp bij nodig hebt om deze op een gezonde manier te reguleren. In de behandeling wordt aandacht besteed aan de manier waarop u daarmee kunt omgaan. Met uw instemming wordt in overleg met uw huisarts of met de consulent psychiater door hem/haar eventueel een medicatieadvies gegeven.
Hulp buiten kantooruren Buiten de kantooruren kunt u tot 22.00 uur de telefonische bereikbaarheidsdienst van ISTDP-House bellen, daarbuiten kunt u terecht bij uw huisarts of de huisartsenpost. In vakantieperioden is de praktijk soms voor maximaal een week gesloten. Er is dan een telefonische bereikbaarheid voor noodgevallen. Als u hulp nodig heeft buiten kantooruren dan kunt u contact opnemen met uw hoofdbehandelaar, met de huisartsenpost, bij levensbedreigende situaties met 112. U kunt dan het behandelplan, uw crisis-signalerings-plan, de medicatie van dat moment en de (medicatie) adviezen vermelden en/of meenemen. Zo nodig kan de huisartsenpost u in contact brengen met de Crisisdienst van de GGZ of verwijzen naar een van de Afdelingen Spoedeisende Hulp van een van de ziekenhuizen.